Mary-Kate & Ashley Olsen Club
Join
Fanpop
New Post
Explore Fanpop
posted by servaege
Olsen & Olsen
The Secrest Behind The Sister Act



Sweet as candy zien ze eruit, maar schijn bedriegt. Zoals veel kindsterretjes worstelt het Olsenkwadraat met het volwassen leven. Steeds vaker spreken de tabloids van slaande ruzies, drugsexcessen en divagedrag. Is er een dubbele Britney in de maak?

Ashley:
"Als je ons kunt respecteren als zakenvrouwen en als sterke jonge vrouwen, kun je ons misschien ook eens als individuen beschouwen.


Never judge a book by its cover: Mary-Kate en Ashley (22) zijn - shocking news! - géén identieke tweeling en willen als dusdanig worden behandeld. "Als je ons kunt respecteren als zakenvrouwen en als sterke jonge vrouwen, kun je ons misschien ook als individuele wezens beschouwen", vindt Ashley. We'll try. Maar dat is best een opgave, aangezien ze hun hele carrière - en dus hun hele leven - trés Siamees rondlopen.

Van hun eerste tot hun achtste - een leeftijd waarop wij niet verder keken dan onze legoblokjes - hebben de Olsens de basis gelegd voor hun imperium.

De duobaan: Michelle, ma belle
De Olsens hebben hun eigen unieke acteertechniek: ze staan erom bekend op automatische piloot hun zinnetjes te declameren terwijl ze met grote, verschrikte ogen in de camera staren. Die Oscar ligt dus nog niet binnen handbereik (bij de Razzies slepen ze daarentegen geregeld een nominatie binnen), maar hun allereerste rol maakte de tweeling wel op slag wereldberoemd. Toen M-K en Ash zes maanden van de navelstreng gescheiden waren, stuurde mummy Jarnette (zogezegd) voor de grap foto's van haar schattige tweeling naar een vriend die casting director was. En lo and behold: de meisjes kregen een contract en kwamen drie maanden later op de set van Full House terecht (je weet wel, die sitcom met eighties heartthrob John Stamos). Negen jaar lang deelden ze de rol van Michelle 'You got it, dude!' Tanner. Bij de aftiteling stonden ze vermeld als Mary-Kate Ashley Olsen omdat het publiek aanvankelijk niet mocht weten dat Michelle in tweevoud bestond. America adored them.

My Sweet Eighteen
De Olsens zijn algauw méér dan twee (erbarmelijk) acterende kindsterretjes. Ze zijn ook een merknaam. Marykateandashley prijkt op echt álles wat aan preteens (kinderen tussen acht en twaalf, nvdr) kan worden versleten: boeken, video's, cds, tijdschriften, kleding, meubels, make-up, parfum, poppen, tandpasta... Met dank aan manager Robert Thorne, die in 1993 het Olsen-imperium Dualstar uit de grond stamt. Op 13 juni 2004 blazen M-K en Ashley achtien kaarsjes uit. Meteen ontslaan ze Thorne uit zijn functie en nemen zélf de touwtjes in handen. Blijkbaar doen ze dat niet slecht, want vorig jaar waren ze elk zo'n 17 miljoen dollar waard. Het geheim achter hun succes? Jong beginnen, legt Ashley uit: "Ik woon al meetings bij sinds mijn tiende. We leiden ons eigen bedrijf. Dat is geen spelletje."

Hugh Hefner werd vriendelijk bedankt. Playboy past niet echt bij hun engeltjesimago en bovendien moest Mary-Kate dringend in rehab.

Van Coca-Cola naar coke
Hun kindertijd verliep volkomen vlekkeloos, maar kleine meisjes worden groot - in het geval van de Olsens met hun 1m57 vooral geestelijk - en vanaf hun achttiende komen ze om andere redenen dan hun schattige tweelingzijn in de tabloids terecht.
Zo duiken er aan de vooravond van hun achttiende verjaardag overal sites op van dirty old men die aftellen tot de meisjes meerderjarig zijn. De koning van de vieze ventjes, Hugh Hefner, wil de meisjes dan ook op de cover van Playboy. Hij wordt vriendelijk bedankt. Playboy past niet echt bij hun engeltjesimago en bovendien moet Mary-Kate, voor ze met haar zus naar de universiteit vertrekt, nog wat rehabben. De paparazzi kunnen haar ruggenwervels namelijk wel héél duidelijk tellen op de New York Minute-première, het filmdebacle dat moest aantonen dat de girls rijp zijn voor volwassen rollen.
M-K brengt haar vakantie noodgedwongen door in de Cirque Lodge Rehab in Utah. Tegenwoordig zou ze haar eetstoornis onder controle hebben, hoewel ze er nog vaak uitziet als een levend skelet.
Zuslief Ashley zou dan weer niet vies zijn van een lijntje coke, volgens The National Enquirer. De krant wordt uiteraard voor de rechter gesleept en Ashley laat optekenen dat ze nooit drugs heeft gebruikt of verkocht. Tja, voor het geld hoefde ze dat laatste toch al niet te doen...

College Girls: de moeizame schoolstrijd
Dat de girls niet zo blond zijn als ze eruitzien, willen ze bewijzen met een academische carrière aan NYU. Ashley - de oudste (toch zo'n drie minuten), meest nuchtere en verantwoordelijkste - stort zich vol overgave in het studentenleven: ze loopt stage bijZac Posen en studeert architectuur, film, mode, Frans en psychologie. Die laatste cursus kan nog handig van pas komen om haar zus te analyseren. M-K is de artistieke, gevoelige ziel. Haar academische carrière beperkt zich tot een paar lessen regie, een korte stage bij fotografe Annie Leibovitz, wat geklieder in haar loft met verf op doek en een nieuwe 'intellectuelere' - wat bruine - haarkleur. De rest van haar tijd fladdert ze van het ene feestje naar het andere. Uiteindelijk zegt ze het studentenleven vaarwel - haar klasgenootjes gingen bij de paparazzi klikken over haar extracurriculaire activiteiten - en keert terug naar Californië om zich met Dualstar bezig te houden. Ook Ashley behaalt uiteindelijk geen diploma. Oh well, the university of life brengt je ook veel bij.

Influence:
In oktober brengen de meisjes hun koffietafelboek 'Influence' uit, waarvoor ze artiesten en ontwerpers hebben geïnterviewd die hen hebben geïnspireerd: Diane von Furstenberg, Christian Louboutin, Karl Lagerfeld... Zoveel goede invloeden en friend in high places, waar blijft toch die eigen catwalkshow?


Donatella's in de dop?
Na haar rehab-sessie in het warme Utah bleek de Big Apple een winderig koufront voor Mary-Kate. Dé oplossing: verschillende oversized truien over elkaar aantrekken (bij gebrek aan lichaamsvet moet je naar grofgebreide middelen zoeken om je warm te houden). De truien combineert ze met wijde rokken, grote hoeden en een oversized zonnebril voor de verwaarloosde bag lady-look. En kijk: de New York Times riep haar prompt uit tot fashion icon, waarop elke fashionista er opeens wilde uitzien als een zwerfster-in-designerdingetjes (boho-chic heet dat dan). Intussen wordt zus Ashley geroemd voor haar klassiekere, gesofistikeerde stijl. De credits strijken de twins zelf op. M-K: "We've never had stylists, we do our own thing." De Olsens zouden de Olsens niet zijn als ze hun nieuwe fashion status niet zouden commercialiseren. In de lente van 2006 komt 'The Row' op de markt, een eigen kledinglijn naast hun goedkope tienerkleding bij Wal-Mart. De collectie is vooral een goede zaak voor de meisjes zelf, die eindeljk niet langer hoeven te winkelen op de kinderafdeling. Een jaar later verschijnt de duurdere lijn 'Elizabeth & James' (naar hun jongere zus en oudere broer, hoe schattig!) voor "een hip meisje voor onze leeftijd dat bij Neiman's binnenwandelt en kan kopen wat ze wil", stelt head executive Ashley. Wie dichter bij huis een lolita-onderhemdje of glitterminirokje wil inslaan, moet bij Selfridges in het Verenigd Koninkrijk zijn.

Hartsvriendinnen of schone schijn? Hun haarkleur verraadt vaak hoe het met hun verstandhouding is gesteld...

De Trollsen Twins
De Olsen-collecties worden niet door iedereen gesmaakt: dierenrechtenorganisatie PETA is verbolgen omdat de tweeling zoveel bont verwerkt in hun kledinglijnen. Ze doopt de Olsens om tot de Trollsen Twins Hairy Kate en Trashley en riep haar leden op na een kappersbeurt hun lokken naar de tweeling te sturen met de boodschap: "Please, use my hair instead of that of the animals."

Career Girls: one for the money, two for the show
Tegenwoordig lijken de meisjes elk een eigen richting uit te gaan. M-K zag tijdens haar studies in dat ze eigenlijk wel graag acteert - "It was just something I'd always done. But once I started studying it, I fell in love" - en besloot warempel acteerlessen te nemen (tja, beter laat dan nooit). En weg zijn de verschrikte trollenogen en de automatische piloot, want M-K blijkt wel degelijk te kunnen acteren. Ze bemachtigde een gastrol in de drugsverheerlijkende serie Weeds, waarin ze een braaf katholiek meisje speelt dat af en toe eens aan een joint lurkt. (Lijkt ons meer een rol voor haar zus.) Binnenkort is ze te zien in The Wackness, waarin ze de 64-jarige Ben Kingsley passioneel kust in een telefooncel. "She was completely in charge", liet Kingsley weten.
De enige rol die Ashley tegenwoordig speelt, is die van harde zakenvrouw. Ze heeft zich volledig op Dualstar en de kledinglijnen gestort en vindt het heerlijk om de hele dag op kantoor te zitten.

"Tegenwoordig zouden er opnieuw spanningen zijn omdat Ashley vindt dat haar zus te veel diva-allures krijgt."

De Olsen Oorlogen: war & peace
Zussen zouden geen zussen zijn zonder de occasionele slaande ruzie, en daar zijn de Olsens koplopens in. Hun relatie kent meer ups & downs dan Britneys hele carrière: het ene moment lijken ze met elkaar vergroeid en delen ze een flat, het andere moment mijden ze elkaar als de pest. Tegenwoordig zouden er opnieuw spanning zijn omdat Ashley vindt dat haar zus te veel diva-allures krijgt. Maar telkens M-K in elkaar stort - liefdesverdriet nadat Stavros Niarchos III haar dumpte voor Paris Hilton, een nierinfectie in november, haar opgekropte verdriet om Heath Ledger, met wie ze een relatie zou hebben gehad net voor zijn dood - staat Ashley met open armen klaar want: "We dragen elkaar. Als Mary-Kate zich goed voelt, voel ik me miscchien niet zo goed. We brengen elkaar in evenwicht." Een menselijk yin en yang, dus.

Ashley Fuller Olsen:
Kledingstijl: gesofistikeerd.
Behoudt haar lijn door: drugs (wordt gefluisterd).
Schrijft: rechtshandig.
A little extra: heeft een sproetje onder de neus.
Trademark: haar grote, ronde ogen.
Wordt zelden gezien zonder: een supersized Venti Starbucks.

Mary-Kate Olsen:
Kledingstijl: grungy.
Behoudt haar lijn door: niet te eten.
Schrijft: linkshandig.
Trademark: haar kattenogen.
Wordt zelden gezien zonder: een supersized Latte Starbucks.


GLAM*IT
September 2008
added by servaege
added by gymnastlover
added by ForsakenMoon19
added by servaege
added by servaege
added by MJ_Fan_4Life007
video
ashley
mary-kate
olsen
twins
mjfan4life007
added by servaege
added by servaege
added by servaege