Mary-Kate & Ashley Olsen Club
Join
Fanpop
New Post
Explore Fanpop
posted by servaege
Mary-Kate Olsen - De Evil Twin

De Olsen Twins: ooit waren ze niet van elkaar te onderscheiden, nu kunnen ze niet genoeg nadrukken dat er wel degelijk twee eitjes mee gemoeid waren. Sinds ze elk hun eigen weg gaan, kennen we Ashley Olsen als de zakenvrouw met de goeie smaak, het diploma en het brein. Mary-Kate maakt op haar beurt vooral furore als de evil twin met de warrige hairdo, de oversized zonnebril en de vele foute habits.


Mary-kate en Ashley Olsen (23) waren negen maanden oud toen ze voor het eerst op het scherm verschenen. Beurtelings namen ze de rol van de kleine Michelle Tanner voor hun rekening in de succesvolle reeks 'Full House'. Ze kregen potjestraining onder het goedkeurende oog van miljoenen kijkers en toen de Olsens er op hun negende de brui aan gaven, kregen ze honderdvijftig duizend dollar per aflevering en was alleen Bill Cosby hun meerdere in de populariteitspolls (tja, those were the nineties). Met behulp van een spitsvondige manager vertimmerden de Olsens hun kindsterretjesimago tot de multimillion-dollar-onderneming genaamd Dualstar. Hun succes werd de motor achter een meedogenloze marketingmachine en al gauw prijkten hun portretten op cornflakesdozen, tandpastatubes, haardrogers, parfums, computergames en candybars. Er verschenen een vijftigtal dvd's met titels als 'Two Of A Kind', 'To Grandmother's House We Go' en 'Hangin' Out With Mary-Kate And Ashley'. Ze brachten samen een cd uit en richtten een kledinglabel op. Nog voor de meiden goed en wel van hun jeugdpuistjes verlost waren, riep Forbes Magazine hen al uit tot de jongste selfmade miljonairs. Ze palmden in 2007 de elfde plaats in op het lijstje van 'The Richest Women In Entertainment', en gaven daarmee Nicole Kidman, Cameron Diaz en Britney Spears het nakijken (voor wie het interesseert: de ongenaakbare Oprah Winfrey staat op één). Hun hele leven waren de Olsen Twins een goed uitgedacht product met een nettowaarde van meer dan honderd miljoen dollar en vandaag draaien hun producten jaarlijks een omzet van één miljard dollar. Het feit dat de twee de laatste tijd wat afstand nemen van elkaar, niet meer samen geïnterviewd of geshoot willen worden en elk nadrukkelijk hun eigen weg gaan, mag je dan ook gerust een onderdeel van de marketingstrategie noemen. Twee meiden met een verschillende stijl en attitude kunnen immers meer kledinglijnen, accessoires en make-upproducten in het leven roepen dan een siamese tweeling met een gedeelde garderobe.
En dat brengt ons dus bij (laten we eerlijk zijn) de interessantste van de twee: Mary-Kate Olsen. Op fashionblogs wordt ze verheerlijkt en verguisd, en op straat krijgt ze zowel tomaten als bloemen naar haar hoofd gemikt. "Eigenlijk snap ik er niks meer van,' vertelt Mary-Kate, terwijl ze haar tweede Marlboro uitdooft en een derde opsteekt. "Ik kom buiten in één of ander outfit en wordt op de blogs geklasseerd onder 'fashion disaster of the month', maar een dag later krijg ik van collega's en ontwerpers niks dan lof. Wat de ene als absoluut not done ziet, is voor de andere een trend. Eigenlijk ben ik voor alles te vinden, alleen fluwelen jumpsuits en al te grote logo's vind ik een absolute afknapper." Het is niet zo makkelijk te omschrijven waar Mary-Kate Olsen de inspiratie haalt voor haar soms ronduit bizarre kledingstijl. Er zit zeker een Cécile-randje aan ('Bonjour Tristesse', denk melancholisch, naïef en o zo romantisch), maar tegelijk haalt ze de mosterd ook bij stijliconen als Brigitte Bardot en Edie Sedgwick. "Eigenlijk vind ik overal inpiratie, als het maar anders is, en liefst ook een tikje absurd. Een Victoriaans kostuum, iemand tegenover me in de metro, een weirde filmposter, whatever..."

"Wat is er mooier dan een minivrouwtje in Chanel", sprak Karl Lagerfeld en hij vergeleek de petieterige Mary-Kate Olsen zowaar met Coco Chanel

OLSEN IN DE KLEERKAST

Samen met haar zus Ashley richtte ze twee kledinglijnen op die in de States op veel bijval kunnen rekenen. 'The Row', een prijzige lijn met couturetrekjes, is het geesteskind van Ashley. Mary-Kate ontfermt zich op haar beurt over 'Elizabeth and James', een goedkoper, speelser label, genoemd naar hun broer en zus. "Nu ik ook in de mode-industrie zit, heb ik veel meer respect voor ontwerpers", aldus Mary-Kate. "Hun werk stopt nooit, ze gaan maar door en door. Heel anders dan Hollywood, waar ze de hele tijd van de ene film naar de andere hoppen."
Ontwerpers zien in haar een even grote muze als in pakweg Chloë Sevigny of Sienna Miller. "Wat is er mooier dan een minivrouwtje in Chanel", sprak Karl Lagerfeld en hij vergeleek de petieterige Mary-Kate Olsen zowaar met Coco Chanel (blasfemie van de ergste soort volgens sommige Franse modeblogs). "Ik ben een grote fan van de wijze waarop ze Chanel met andere labels combineert. Het leven is geen modeshow en mensen die maar één designer dragen, zijn doorgaans oersaai," voegde de modesmurf er nog aan toe. Als Margherita Missoni één eigentijds stijlicoon moet noemen, houdt ze het op Mary-Kate Olsen. En Giambattista Valli heeft zich al kandidaat gesteld om voor haar een avondjurk te ontwerpen, die ze dan in een handsomdraai in een minirok of -jeweetmaarnooit- een slaapzak kan transformeren. Dus aan al wie de mening is toegedaan dat Mary-Kate Olsen smaak noch stijl heeft: talk to the hand baby!

"Alleen fluwelen jumpsuits en al te grote logo's vind ik een absolute afknapper"

In tegenstelling tot haar zus Ashley, die algemeen gezien wordt als het brein achter hun bedrijf Dualstar, wil Mary-Kate Olsen nog steeds terugkeren naar haar oorspronkelijke passie: acteren. "Ik heb het gevoel dat wat ik vroeger deed niet erg uitdagend was," vertelt ze over de rollen die ze als kind voorgeschoteld kreeg. "Ik moest alleen maar schattig zijn en verder niks. Probeer maar eens om nìet schattig te zijn als je drie bent. Eigenlijk was ik best wel bang om na al die jaren opnieuw te gaan acteren. Veel mensen in de business waren bevooroordeeld vanwege mijn status van kindsterretje, en zelf had ik er ook geen idee van of ik wel klaar was voor het echte werk." Dus nu wil Mary-Kate koste was kost bewijzen dat ze wel degelijk haar mannetjes kan staan. Ze kreeg een bijrol in 'Factory Girl' (de biopic over Edie Sedgwick), in de populaire sitcom 'Weeds' speelt ze een meisje dat marihuana dealt onder de gelovigen in de parochie en later dit jaar is Mary-Kate Olsen te zien in 'The Wackness'. Ze vertolkt daarin een drugsdealende hippie die esoterische wartaal uitkraamt en in een passionele omhelzing belandt met Sir Ben Kingsley (haar eigen leeftijd maal drie ongeveer). "Die film is extreem belangrijk voor mij, omdat het geen grote Hollywoodproductie is. Ik ben niet gecast omwille van mijn naambekendheid, maar wel omdat ik gewoon de geknipte persoon was voor die rol."
Maar wat Mary-Kate Olsen vooral parten speelt in Hollywood, is uiteraard haar kwalijke reputatie. Toen ze haar leven als kindsterretje inruilde voor dat van een volwassen vrouw, waren de tabloids niet bepaald mals voor haar. Haar zus Ashley werd algemeen beschouwd als de nuchtere, intelligentere en meest aaibare van de twee. Mary-Kate moest het stellen met de status van ongeleid projectiel, een reputatie die ze zelf eer aandeed toe ze in 2004 onder luidkeels protest werd ingecheckt aan de rehabbalie... Een voorval waar ze vandaag liever geen woorden meer aan vuilmaakt. Net zo min als aan het feit dat ze sinds haar achttiende levensjaar met anorexia kampt en bij momenten nauwelijks veertig kilo weegt. 'Een tandenstoker die werd opgeschept door een orkaan', kopten de blogs naast haar foto, waarmee ze ook nog eens haar kapsel op de korrel namen. Waar Mary-Kate Olsen ook niet aan herinnerd wil worden, is het feit dat de masseuse die Heath Ledger dood vond, eerst naar Mary-Kate Olsen belde, nog voor ze 911 draaide. Wassup with that? "Ik weiger daar ook maar één woord commentaar op te leveren", antwoordt ze terwijl ze de andere kant op kijkt. "Weet je hoe pijnlijk het is wat er allemaal geschreven wordt? Ik zal nooit ofte nooit begrijpen waarom mijn privéleven zo verslonden wordt door complete buitenstaanders. Iemand vertelde me onlangs dat het woord 'celebrity' oorspronkelijk van 'to celebrate' komt. Gevierd worden dus. But that's clearly not what it means anymore", besluit ze, terwijl ze haar sigaret dooft en een laatste rookkringetje de lucht inblaast.

"De ene dag ben ik the fashion disaster of the month, de volgende krijg ik niks dan lof"

INFLUENCE

Op 28 oktober brengen Mary-Kate en Ashley samen het salontafelboek 'Influence' uit. "Het is geen typische autobiografie", aldus Mary-Kate. "We hebben een twintigtal creatievelingen geïnterviewd, allemaal mensen die doorheen de jaren een grote inspiratiebron voor ons waren. We hopen dat ze op deze manier ook weer anderen zullen inspireren." En dus stelden ze een indrukwekkend lijstje samen met namen als Karl Lagerfeld, Christian Louboutin, John Galliano, Terry Richardson en Diane Von Furstenberg. Voor de foto's nam het duo niemand minder dan Rankin onder arm, maar daarnaast is het boek ook doorspekt met tekeningen en schetsen van de uitverkoren celebs. Voor wie het nog steeds niet begrepen heeft: Mary-Kate en Ashley hebben grootse plannen in de modewereld en ze palmen momenteel onze favoriete ontwerpes in. To be continued...


Elle België
Oktober 2008
Bewerking: Caroline Henderickx
Foto's: Matthias Vriens
added by MJ_Fan_4Life007
video
mary-kate olsen
mjfan4life007
added by MJ_Fan_4Life007
video
mary-kate
ashley
olsen
mjfan4life007
it takes two
added by MJ_Fan_4Life007
video
mary-kate
ashley
olsen
twins
mjfan4life007
added by flowerdrop
Source: olsen twins
added by flowerdrop
Source: olsen twins